subota, 23. rujna 2017.

Čarolija ukusa kocke :" ŠUMSKA VILA "


Potrebno:
Kora:
  • 9 bjelanjaka
  • 12 žlica šećera 
  • 12 žlica mljevenih lješnjaka
  • 1 žlica pšeničnog oštrog brašna
  • 1 vrećica Praška za pecivo
  • Crvena krema:
  • 45 dag šumskog voća
  • 20 dag Šećera ( kristal)
  • po potrebi vode
  • 20 dag malina
  • 2 vrećice Vanilin pudinga

  • Žuta krema:
  • 9 žumanjaka
  • 15 dag Šećera 
  • 1 vrećicu Vanilin šećera
  • 3 žlice škrobnog brašna
  • 3 žlice Pšeničnog oštrog brašna
  • 1/2l mlijeka
  • 25 dag putera/maslaca

  • Glazura:
  • 20 dag Čokolade za kuhanje
  • 5 žlica Ulja
  • Priprema
    – Bjelanjke i šećer dobro istucite.
    – Lagano kuhačom umiješajte ostale sastojke.
    – Stavite peći na papiru za pečenje, u pleh od pećnice i pecite na 180°C, oko 20 minuta.
    – Kad je pečeno, prerežite koru popola i svaku koru namažite crvenom kremom., pa žutom kremom.
    -Za žutu kremu stavite kuhati mlijeko, ostalo sve skupa izmiksajte osim margarina ( maslaca).
    Kad se ohladi, izradite maslac ili margarin, te u to dodajte žutu kremu.
    – Za crvenu kremu od voća, propasirajte voće i dodajte mu šećer. Stavite na vatru, te zakuhajte s pudingom.
    Slažite ovako: prva kora, crvena krema, žuta krema, čokoladna glazura, druga kora, crvena krema, žuta krema pa čokoladna glazura. ja svaku koru posebno namažem, prelijem čokoladom, pa ih stavim jednu na drugu.
    Posluživanje
    Koristiti možete razne vrste bobičastog voća, kao i razne orašate kombinacije, kako želite! Meni su najbolje ove što vidite, sa šumskim voćem i lješnjacima.

    Nema komentara:

    Objavi komentar