Potrebno
Fil br. 1:
4oo ml mlijeka
4 kasike secera
1 puding od cokolade
4oo ml mlijeka
4 kasike secera
1 puding od cokolade
Priprema:
Puding razmutite u sest kasika mlijeka koje ste oduzeli od ovih 4oo ml. Ostatak mlijeka i secer stavite da prokuha, dodajte razmuceni puding i skuhajte ga. U vruc puding dodajte 1o do 15 grama maslaca iz frizidera dobro umutite da se maslac istopi i puding prelite preko keksa. Sad preko pudinga poredajte
drugi sloj keksa.
Fil br. 2:25o grama kupina
3 kasike secera
1 vanilija secer
2 kasike gustina
1/2 dcl vode
Kupine izgnijecite, secer, vaniliju secer i gustin razmutite u vodi, dodajte kupine i sve kuhajte dok se ne zgusne. Kad se fil zgusne kao pudin stavite ga na drugi red keksa. Preko fila poredajte treci sloj keksa.
Fil br. 3:
4oo ml vrhnja za slag
25o grama cokolade za kuhanje
Vrhnje za slag zagrijete samo pazite da vam ne prokuha, dodajte izlomljenu cokoladu i cijelo vrijeme mijesajte da dobijete jednu finu glatku kremu. Kad je krema gotova polako je prelijete preko treceg reda keksa, ostavite da se kolac ohladi i nakon toga ga stavite u frizider na nekoliko sati da se treci fil stegne kako bi se mogao lijepo sjeci.
Prijatno i u slast vam bilo…..!!!!!
Fil br. 3:
4oo ml vrhnja za slag
25o grama cokolade za kuhanje
Vrhnje za slag zagrijete samo pazite da vam ne prokuha, dodajte izlomljenu cokoladu i cijelo vrijeme mijesajte da dobijete jednu finu glatku kremu. Kad je krema gotova polako je prelijete preko treceg reda keksa, ostavite da se kolac ohladi i nakon toga ga stavite u frizider na nekoliko sati da se treci fil stegne kako bi se mogao lijepo sjeci.
Prijatno i u slast vam bilo…..!!!!!
Nema komentara:
Objavi komentar