Potrebno
Za koru :
4 jaja
4 kasike secera
2 vanil secera
4 kasike brasna
1 prasak za pecivo
100 gr maslaca
100 gr tamne cokolade
100 gr oguljenih mljevenih badema
4 kasike secera
2 vanil secera
4 kasike brasna
1 prasak za pecivo
100 gr maslaca
100 gr tamne cokolade
100 gr oguljenih mljevenih badema
Za preliv:
5 dcl vrhnja za slag i
300 gr tamne cokolade
5 dcl vrhnja za slag i
300 gr tamne cokolade
Priprema:
Umutiti jaja, secer i vanil secer tako da se dobije blijedo zuti krem i da se secer skroz otopi…Na pari otopiti maslac i cokoladu pa lagano umijesati u jaja…Sjediniti brasno, prasak za pecivo i bademe pa i njih lagano umijesati u masu sa jajima..Istresti u tepsiju i peci na 180 C dok kora nepocne da se odvaja od ruba tepsije…Cokoladu izlomiti i preliti je sa vrhnjem koje smo dobro zagrijali..Mijesati da se cokolada otopi pa preliti preko tople kore ..Ohladiti prvo na sobnoj temperaturi pa u frizideru, sjeci na zeljeni oblik i velicinu, dekorisati sa svjezim vocem i posluziti..
Prijatno!
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar