četvrtak, 31. kolovoza 2017.

Čarobne kocke





Potrebno
Za koru :

4 jaja
4 kasike secera
2 vanil secera
4 kasike brasna
1 prasak za pecivo
100 gr maslaca
100 gr tamne cokolade
100 gr oguljenih mljevenih badema

Za preliv:

5 dcl vrhnja za slag i 
300 gr tamne cokolade

Priprema:



Umutiti jaja, secer i vanil secer tako da se dobije blijedo zuti krem i da se secer skroz otopi…Na pari otopiti maslac i cokoladu pa lagano umijesati u jaja…Sjediniti brasno, prasak za pecivo i bademe pa i njih lagano umijesati u masu sa jajima..Istresti u tepsiju i peci na 180 C dok kora nepocne da se odvaja od ruba tepsije…Cokoladu izlomiti i preliti je sa vrhnjem koje smo dobro zagrijali..Mijesati da se cokolada otopi pa preliti preko tople kore ..Ohladiti  prvo na sobnoj temperaturi pa u frizideru, sjeci na zeljeni oblik i velicinu, dekorisati sa svjezim vocem i posluziti..

Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar