četvrtak, 31. kolovoza 2017.

Torta kao Ruska kapa i mnogo bolja !




Potrebno 
Za koru :
6 jaja
6 kašika  šečera
8 kašika  mekog brašna
3 kašika  kakaa
2 kašike  prašak za pecivo
1 dcl mlijeka
1 dcl ulja
prstohvat soli

Za preliti kore:
0,1dcl čokomlijeka ili čistog mlijeka

Za kremu :
2 vrečice pudinga okusa slatkog vrhnja a može i vanilija
8dcl mlijeka
15 dkg šečera
15 dkg bijele čokolade
20 dkg maslaca

Za glazuru :
100g čokolade
60ml slatkog vrhnja
1 žličica ruma
kokos za ukrasiti stranice

Priprema

Za koru :

Odvoji žumanjke  od bjelanjaka i bjelanjke istuci u čvrsti snijeg sa prstohvatom soli.

Miksaj žumanjke sa šečerom dok ne pobijele, dodaj mlijeko pa ulje i sve suhe
sastojke jedanput prosijane.
Lagano kuhačom  umiješaj bjelanjca i stavi u namašćeni kalup promjera 26.
Peci na 180 C oko 30 minuta.
Ohladi i hladno prereži na pola.

Za kremu :
Puding i šečer umiješati u 1 dcl mlijeka i dobro promiješati da se razbiju grudice.
Ostalo mlijeko zakipiti i ubaciti ovu smjesu te skuhati puding. U vruće staviti nasjeckanu bijelu čokoladu i maslac. Dobro promiješati da se sve otopi i krenuti hladiti kremu.
Možete je ohladiti u hladnoj vodenoj kupelji stalno miješajući ili da je stavite u drugu posudu i prekrijete prianjajučom folijom da ne dobi koricu.
Za glazuru :
Zavrijte vrhnje za kuhanje i prelijte po nasjeckanoj čokoladi, miješajte dik se sva čokolada ne pretvori u kremu i dodajte ruma. Ostavite da bude mlaka i da je možete preliti preko torte.
Oko prvoe kore  stavite kalup za torte i prelijte po njemu 0,05dcl preljeva, na to stavite 2/3 kreme i dobro
zagladite. Na kremu ide druga kora koju također natopite čoko prelijevompa krema .
Na sve to stavite glazuru i pustite da se do kraja stisne, minimum pola sata.
Maknite obruč oko torte i preostalom kremom namažite rubove te pospite kokosom.
Ohladite prije posluživanja.
Prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar