Potrebno
Za koru :
4 jaja
12 dag šečera
4 dag čokolade, naribane
10 dag brašna
12 dag šečera
4 dag čokolade, naribane
10 dag brašna
Za Kremu:
1 puding vanilija
1 jaje
3 dl mlijeka
10 dag šečera
12 dag margarina
2 kašike ruma
1 jaje
3 dl mlijeka
10 dag šečera
12 dag margarina
2 kašike ruma
Priprema:
Za koru :
Bjelanjke izmutiti u čvrst snijeg i dodavati žlicu po žlicu šečera i jedan po jedan žutanjak.Pomješati brašno i čokoladu i lagano umješati kuhačom u smjesu.U veliku tepsiju od pečnice staviti namazan i brašnom posut papir za pečenje i rasporediti tjesto.Peči 10 minuta na 200 °C.
Pečenu koru lagano zarolati sa papirom i pustiti da se ohladi.
Bjelanjke izmutiti u čvrst snijeg i dodavati žlicu po žlicu šečera i jedan po jedan žutanjak.Pomješati brašno i čokoladu i lagano umješati kuhačom u smjesu.U veliku tepsiju od pečnice staviti namazan i brašnom posut papir za pečenje i rasporediti tjesto.Peči 10 minuta na 200 °C.
Pečenu koru lagano zarolati sa papirom i pustiti da se ohladi.
Za Kremu:
U malo mlijeka pomješati puding sa šečerom i jajetom i zakuhati u preostalo mlijeko. Dobro mješati da se ne stvore grudice, kad je kuhano ohladiti.Dodati rum i izrađeni margarin.
U malo mlijeka pomješati puding sa šečerom i jajetom i zakuhati u preostalo mlijeko. Dobro mješati da se ne stvore grudice, kad je kuhano ohladiti.Dodati rum i izrađeni margarin.
Koru lagano odrolati i skinuti papir. Premazati cijeli biskvit kremom i opet zarolati.Ukrasiti roladu bijelom čokoladom.
Roladu ohladiti pa poslužiti .
Prijatno !
Roladu ohladiti pa poslužiti .
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar