ponedjeljak, 28. kolovoza 2017.

Švalerka torta






Sastojci
List:
5 bjelanke
150 gr. secer
150 gr. seckane orahe
1 zlica vinsko sirce
2 zlice mleveni plazma biskvit
1 krema:
250 gr. margarin
250 gr. prah secer
3 pudinga vanilije
750 ml mljeko
8 zumanjke
2 krema:
5 pudinga od cokolade
1 litro mljeko
20 zlice secer
300 gr. cokolada za kuhanje
250 gr. margarin
250 gr. prah secer
7 zumanjke
jos 6 zlice secer
Jos:
4 slag kreme






Priprema
1.
List:
5 bjelanke se mute lepo s 150 gr. secer a onda se dodaju jos 150 gr. seckane orahe,1 zlica vinsko sirce i 2 zlice mlevene biskvite.Ta smesa se pece 5 minuta na 200 stepeni,a onda temperatura se smanjuje na 150 stepeni i list se susi jos 35 minuta.
2.
1 krema:
250 gr. margarin se muti s 250 gr. prah secer,3 skuhane pudinge vanilije u 750 ml. mljeko i dodaju se jos 8 zumanjke jedna po jedna.
3.
2 krema:
Kuhaju se 5 pudinga od cokolade u litro mljeka s 20 zlice secer i u mljeko se dodaju jos 300 gr. cokolade za kuhanje.U drugom sudu se muti 250 gr margarin s 250 gr. prah secer i dodaju se 7 zumanjke prethodno umucene s 6 zlice secer.Onda se mesa krema od puding,kad se ohladi.
4.
3 krema:
Mute se 4 slag kreme.
5.
Slaganje:
List,zut fil,crn fil,slag.Al potrebni su 3 lista,i 3 kreme (zute i crne).


Nema komentara:

Objavi komentar