utorak, 22. kolovoza 2017.

Predivna, sočna… iako je baklava, nije preslatka: Grčka Baklava bez kora !

Potrebno:
 3 jaja
 150g šećera
 12 kašika mleka
 12 kašika ulja
 12 kašika pšeničnog griza
 12 kašika brašna
 1 prašak za pecivo
 200g mlevenih oraha

Za posipanje :
 400g šećera i
 450ml vode



Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom, pa dodati ostale sastojke, pa na kraju mlevene orahe, i lagano varjačom sjediniti, mešajući odozdo prema gore.
Smesu sipati u nauljen i brašnom posut pleh (20×25) i kašikom poravnati.
Kolač peći u zagrejanoj rerni na 200 ‘C dok kora lepo ne porumeni.
Dok se kora hladi skuvati sirup: šećer i voda da proključa
Prohladjenu koru iseći na kocke i preliti toplim sirupom.
Ukrasiti sa malo mlevenih oraha, pa ostaviti na hladnom mestu da se lepo ohladi.
Nadam se da cete uživati u lijepom zalogoju .
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar