Potrebno
Za kremu ;
1 l mlijeka
14 dag šećera
15 dag brašna(pola oštrog,pola gustina)
6 žumanjaka
12,5 dag margarina
I još;
oko 40 komada petit keksi
1 šlag pjena s okusom vanilije
Priprema
Za kremu :
Umutitie žumanjke s šećerom,obje vrste brašna(može i samo oštro i samo gustin-škrobno ili kao ja stavim svakoga pola)Izmiksati pa dodati oko 1 dcl mlijeka od one litre,a ostalo mlijeko staviti kuhati.Kad provri,ukuhati smjesu s žumanjcima i skuhati kremu.Pažljivo i brzo miješati te paziti da ne zagori.
Kremu staviti na hlađenje.Kad se ohladi,prvo izmiksati omekšali margarin s malo šećera pa umiješati ohlađenu kremu.
Dobro izraditi mikserom da se dobije glatka smjesa(lakše je ako je margarin sobne temperature pa se brzo razradi-a i tada nema grudica u kremi)Krema nije preslatka pa ko voli jako slatko može dodati 2 vanilin šećera da bude slađe.
U srednju tepsiju poredati red keksi-ja složila 5 redova s po 4 keksa u redu.Gore staviti kremu i razmazati.Keksi se ne moče jer omekšaju od kreme
Gore poredati još jedan red keksi i sve prekriti sa umućenom šlag pjenom.Staviti u frižider da se ohladi 3-4 sata .
Može se staviti i obični šlag ili šaum od bjelanjaka ako ga volite.Posipati čokoladnim mrvicama,ribanom čokoladom ili po želji.
Dobro izraditi mikserom da se dobije glatka smjesa(lakše je ako je margarin sobne temperature pa se brzo razradi-a i tada nema grudica u kremi)Krema nije preslatka pa ko voli jako slatko može dodati 2 vanilin šećera da bude slađe.
U srednju tepsiju poredati red keksi-ja složila 5 redova s po 4 keksa u redu.Gore staviti kremu i razmazati.Keksi se ne moče jer omekšaju od kreme
Gore poredati još jedan red keksi i sve prekriti sa umućenom šlag pjenom.Staviti u frižider da se ohladi 3-4 sata .
Može se staviti i obični šlag ili šaum od bjelanjaka ako ga volite.Posipati čokoladnim mrvicama,ribanom čokoladom ili po želji.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar