ponedjeljak, 21. kolovoza 2017.

Najukusnije Štrudlice sa sirom gotove za pola sata !



Potrebno 
Za Koru :
500 g brašna
100 g margarina
1 dl ulja
1 jaje
1/2 kašičice soli
1/2 kocke (20 g) kvasca
1 dl mlijeka
1 kašičica šećera

Za Fil:
300 g kravljeg  sira
1 žumance
1 dl jogurta

Za Premaz:
1 žumance
50 g susama

Priprema:
U decilitar mlake vode promešajte kaščicu šećera i kavasca. Ostavite da stoji desetak minuta. U plastičnu činiju pripremite sve ostale sastojke i dodajte nadoli kvasac. Zamesite testo i pokrijte krpom. Ostavite da stoji 30 minuta na toplom.
Nadošlo testo premesite i podijelite u dva manja dijela, razvučite oklakijom što tanje. Sir, jogurt i žumance, dobro promjesajte. Razvučeno testo premažite polovinom fila. Namazanu koru urolajte.
Isto postupite i sa drugom polovinom testa i fila. Urolane štrudle isecite na manje štrudlice. Premažite  umućenim žumancetom i pospite susamom. Poredajte u namazan pleh i pecite oko 25 minuta na temperaturi od 250 stepeni. Pečene štrudlice izvadite iz rerne i prekrijte krpom par minuta pa poslužite .

Mogu se jesti i tople i hladne predobre su .
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar