Potrebno:
1 jaje
4 kašike ulja
8 kašika griza
malo soli pola kašikice
Priprema :
Dobro vilicom istucite jaje, dodajte 4 kašike ulja i soli po ukusu, dobro istucite.
Važno: koristite istu suhu kašiku kojom ste stavljali ulje!
To je mjera, koliko u kašiku stane ulja, toliko stavite griza,znači 8 ravnih kašika.
Promješajte i pričekajte minuticu – dvije može vam se činiti rijetko, ali nije treba samo malo pričekati.
Zakuhajte u juhu, juha ne smije jako kipjeti, već nek lagano da krčka , stavljajte male knedlice(najmanjom kašikicom ) jer jako narastu.
Kuhajte cca 5 -8 minuta, ugasite štednjak, poklopite i kada se zdebljaju gotove su!
Sitno sjeckanim peršinom ukrasite juhu.
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar