utorak, 29. kolovoza 2017.

Naj bolji čokoladni kolač bez pečenja












Sastojci

pakiranje rozen kora
Krema
1,5 L mlijeka
2 pudinga od čokolade
200 g šećera
4 žlice brašna
2 žlice gustina
300g čokolade za kuhanje
300g mliječne Milka čokolade
3 paketića vanil šećera
200g maslaca ili margarina
Glazura
50 g maslaca ili margarina
50 g mliječne Milka čokolčade
1 dcl slatkog vrhnja



Priprema

Zagrijati litru mlijeka dok ne provri, i u njega umiješati u preostalih pola litre umješan puding, brašno , gustin i šećer.

Kad je krema kuhana maknuti s vatre i dodati čokoladu izlomljenu na kockice. Prvo mijesati kuhačom dok se čokolada ne otopi a zatim par minuta mikserom.
Preliti ju u posudu u kojoj će se hladiti i prekriti prijanjajućom folijom.
Izraditi margarin s vanil šećerom i dodati ohlađenu kremu.
Premazati rozen kore i staviti na hlađene na par sati, kad se ohladi preliti glazurom od čokolade, maslaca i slatkog vrhnja otopljenim na par

Nema komentara:

Objavi komentar