četvrtak, 24. kolovoza 2017.

Grčka torta





Sastojci:
100 gr čokolade za kuvanje, po želji da se premažu kore ( kao na slici )
3 kašike mleka
3 kašike ulja





Priprema:
Ulupati belanca sa šećerom, pa dodati žumaca, dodati orahe i keks, pa sve promešati varjačom.
Rernu ugrejati na 180 stepeni pa veću djuveč tepsiju pouljiti i pobrašnaviti ili staviti papir za pečenje i istresti smesu pa peći 15-20 minuta.
Ohladiti koru nakon pečenja.
Peći ovakve dve kore.
Otopiti čokoladu ako ste se odlučili da premažete kore sa uljem i mlekom na pari pa premazati čokoladom i ostaviti da se hladi.
Od litre mleka odvojiti 2dl pa razmutiti puding i 6 kašika šećera.
Ostatak mleka staviti da provri pa zakuvati puding, mešati dok se ne zgusne pa skinuti sa vatre i skroz ohladiti.
Izraditi margarin sa šećerom u prahu pa dodati ohladjenom pudingu.
U tu smesu dodati lomljeni keks pa je podeliti na dva dela.
U jedan staviti seckanu belu a u drugi seckanu crnu čokoladu.
Najbolje je staviti prvu koru u tepsiju u kojoj se pekla pa istresti prvi fil,
poklopiti drugom korom pa istresti drugi fil i poklopiti trećom korom.
Grčku tortu dekorišite po želji. na primer šlag kremom od vanile i ribanom crnom i belom čokoladom.
Ohladiti je pa poslužiti.
Napomena: Tortu možete praviti i pola mere ako želite porodično da se zasladite.

Nema komentara:

Objavi komentar