četvrtak, 24. kolovoza 2017.

Čokoladna torta koja se ne peče i to gotova za neverovatnih 20 min!





Ako volite čokoladu, a nemate previše vremena za pečenje i pravljenje komplikovanih filova, ovo je pravi recept koji vam treba.
Potrebno:

  1 l mlijeka
  10 kašika šećera
 3 pudinga od vanile
 300 g mliječne čokolade
 100 g bijele čokolade

 500 ml slatke pavlake
I još
 Petit beure keks

Priprema:

U 200 ml mlijeka razmutite pudinge sa šećerom. Ostatak mlijeka stavite u šerpicu i zagrijte sve dok ne počne da vrije. Dodajte razrijeđeni puding i pripremite ga. Dobijeni puding podijelite na dva dijela. U jedan dio dodajte tamnu, a u drugi dio bijelu čokoladu. Miješajte dok se čokolada ne istopi. Ostavite da se ohladi.
Slatku pavlaku umutite mikserom, pa po jednu četvrtinu dodajte u taman i svjetao puding. U kalup stavite foliju, pa prvo sipajte bijelu smjesu i dio tamne smjese. Lagano pomješajte dok ne dobijete crno bijele šare.
Zatim naspite preostalu pavlaku, izravnjajte, a zatim dodajte ostatak tamne smjese. Keks malo potopite u mlijeko pa naredajte na vrh smjese.
Tortu pokrijte folijom i stavite u frižider da se ohladni nekoliko sati. Uzmite tasnu sličnog oblika kao što je kalup  i prevrnite kolač u nju. Sječenje i dekoracija je na vama možete tortu preliti glazurom od čokolade ili umutiti šlag po želji ili ostavite tako .
Nećete pogriješiti šta god da uradite .
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar