petak, 27. srpnja 2018.

Odlična voćna torta sočna i ukusna u ljetnim danima prava fantazija:Sočna torta sa višnjama !


Izvaredna torta jako sočna i kremasta dobro ohlađena posjeća na sladoled i super je u ljetnim danima .Nije teška za napravit jedino kore se moraju peći ili kupite gotove kore ako vam se ne peku .
Za kore 4 x:


3 jaja
100 g šećera
90 g brašna
3 žlice tamnog kakao

Za sirup:

100 g šećera
50 ml vode
1 žlica  liker višnje ili trešnje

Za  fil od 
višnje/trešnje:

300 g višanja /trešanja
100 g šećera
2 žličice maslaca

Za fil od šlaga:
400 grama vrhnja za šlag
20 grama šećera u prahu
1 žlica ekstrakta vanilije

Za dekoraciju :
izlomljena  čokolada ili krupno nastrugana 
kandirane višnje par komada 

Priprema
Za kore:

Dobro umutiti jaja sa šećerom da se šećer istopi a smjesa postane gusta i kremasta dodaj brašno i kakao  i mutite kašikom polako.Istresite u obložen ili dobro pomašćen kalup sa obručem promjera 24   i pecite na 180 ° C 10 do 15 min . Provjerite čačkalicom. Izvadite iz pećnice i pustite da se ohladi.Tako uradite sa sve 4 kore ja pečem po dvije za redom i bude brzo gotovo .

Za sirup :
Sve samo kratko prokuhajte da se šećer istopi .Ostavite da se ohladi .

Za fil od višanja ili trešanja :

 Uklonite košpice iz višanja ili  trešanja i prokuhajte  ih šećerom i maslacem. 

Za fil od šlaga :
umutite šlag sa šećerom i vanilin ekstratom .

Slaganje :

Nakvasite kore torte sa sirupom zatim premažite  sloj šlag i fil od višanja  i ponovite postupak dok ne potrošite kore . Dekorišite tortu šlagom, izlomljenom ili nastruganom čokoladom i kandiranim višnjama .Tortu ostavite u frižideru da se ohladi bar 4 sata do služenja.
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar