Jedan jednostavan kuhani obrok koji je jednako ukusan bilo da ga pravite sa piletinom ili junetinom.
Potrebno :
600 gr meso po želji piletina,junetina4 mrkve sitnije
1 vezica mladog luka
600 gr graška
300 gr mladog kropira što sitnijeg
2 kašike maslinovog ulja
200 ml temeljca pilećeg ili junećeg zavisno od kojeg mesa pravite ako nemate temeljac onda voda
so
2 kašike maslinovog ulja
200 ml temeljca pilećeg ili junećeg zavisno od kojeg mesa pravite ako nemate temeljac onda voda
so
biber
začin po želji
sitno sjeckani peršun
Priprema :
Posušite ubrusom junetinu i narežite ga na kocke veličine zalogaja(ukoliko radite sa piletinom isijecte meso na manje komade ). Očistite mrkve te ih narežite na malo veće komade ako su debele onda ih polovitepa sijecte komade
Očistite vezicu mladog luka, operite ga i narežite na kolutove. Grašak 3 do 4 minute kuhajte u uzavreloj vodi.
Zagrijte 2 kašike maslinova ulja, na njemu dobro popržite kocke mesa, izvadite meso iz tave i stavite na toplo.
Pripremljeno povrće dinstajte na ulju od pečenja mesa te ga zalijte sa 100 ml temeljca. Ponovno dodajte meso te sve zajedno kuhajte pokriveno oko 10 min pa dodajte i ostatak temeljca .Kuhajte tako još nekih 15 min povremeno pogledajte ako treba još temeljca dodajte ili ako volite više da ima supice .
Začinite solju, začinom po želji i biberom dodajte i sitno sjeckani peršun i kuhajte još nekih 5 minuta.
Priprema :
Posušite ubrusom junetinu i narežite ga na kocke veličine zalogaja(ukoliko radite sa piletinom isijecte meso na manje komade ). Očistite mrkve te ih narežite na malo veće komade ako su debele onda ih polovitepa sijecte komade
Očistite vezicu mladog luka, operite ga i narežite na kolutove. Grašak 3 do 4 minute kuhajte u uzavreloj vodi.
Zagrijte 2 kašike maslinova ulja, na njemu dobro popržite kocke mesa, izvadite meso iz tave i stavite na toplo.
Pripremljeno povrće dinstajte na ulju od pečenja mesa te ga zalijte sa 100 ml temeljca. Ponovno dodajte meso te sve zajedno kuhajte pokriveno oko 10 min pa dodajte i ostatak temeljca .Kuhajte tako još nekih 15 min povremeno pogledajte ako treba još temeljca dodajte ili ako volite više da ima supice .
Začinite solju, začinom po želji i biberom dodajte i sitno sjeckani peršun i kuhajte još nekih 5 minuta.
Poslužite toplo.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar