četvrtak, 1. veljače 2018.

Torta sa čokolanom-mascarpone kremom !


Potrebno
Za  biskvit:

10 jaja
300 g šećera
80 ml mlake vode
80 ml ulja
prstohvat soli
200 g glatkog brašna
50 g kakaa u prahu
1 prašak za pecivo


Za  kremu:
200 g čokolade za kuhanje
100 g mliječne čokolade
500 ml slatkog vrhnja
500 g Mascarpone sira

Za glazuru :
50 g čokolade za kuhanje
1 žlica ulja
Priprema
Za biskvit:
Brašnu dodajte prašak za pecivo, kakao u prahu (kako obavezno prosijte) i sol pa ostavite sastrane.
Jaja pjenasto izmiksajte sa šećerom pa dodajte ulje i mlaku vodu. Pomalo dodajte suhe sastojke i sve lagano miješajte dok ne dobijete glatku smjesu bez grudica.
Biskvitnu smjesu izlijte u kalup za torte (26-28 cm) kojeg ste obložili masnim papirom. Biskvitna smjesa malo je rijeđa nego inače pa će biskvitu trebati malo više vremena da se ispeće, otprilike 50 minuta na 180°C. Nakon pola sata biskvit slobdono prekrijte papirom za pečenje (ili alu foljiom) kako nebi potamnio.
Biskvit ohladite na sobnoj temperaturi, a zatim prerežite po sredini tako da dobijete dva jednaka dijela. Biskvit je sam po sebi dosta sočan tako da ga ne treba dodatno vlažiti.
Za kremu :
Obje vrste čokolade zajedno otopite na pari pa ostavite sastrane da se malo ohladi. Mlaku čokoladu izmiksajte s Mascarpone sirom, a slatko vrhnje zasebno izmiksajte u mekani šlag.
Šlag lagano umiješajte u čokoladnu kremu i sve dobro sjedinite. Ukoliko vam se krema čini previše mekana, kratko ju izmiksajte da dobije na čvrstoći.
Na podlogu za torte stavite biskvit i premažite ga polovicom kreme. Zatim stavite drugi biskvit, nanesite ostatak kreme pa premažite i zagladite cijelu tortu.
Tortu spremite u frižider, najbolje preko noći. Idući dan rub torte ukrasite otopljenom čokoladom.
Za glazuru: 
Čokoladu otopite na pari zajedno s uljem i malo ohadite prije nego što ćete ju nanijeti na tortu. Tortu po želji dodatno ukrasite čokoladnim keksima i bombonima.
Prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar