Potrebno
Za kuglice :
200 g. kakaao keksa
1/2 narance kora
50 ml. soka od narance
2 kas. kondeziranog mlijeka
2 pune kas. sezama
6-8 komada suhih sljiva
Za glazuru:
200 g. bijele cokolade (ja sam koristila kuverture)
2 kas. ulja
2 kasikice maka u zrnu
Priprema:
Kekse samljeti, suhe sljive malo namociti u toplu vodu pa dobro osusiti i na kraju isjeckati na male kockice, dodati sve ostale sastojke, dobro izmjesati rukama, ako volite mozete dodati i vise sezama ili keksa ako mislite da vam se puno lijepi za ruke, malo je ljepljiv osjecaj pod prstima, ali sve se to drzi u frizideru tako da je meni ovo koliko sam stavila taman.
Formirati male kuglice, koje stavimo na papir za pecenje pa u duboko dok istopimo cokoladu.
Ja radim tako, zato jer mi se lijepo formira kuglica, ne bude mekana i brze se na kuglicama kasnije stvrdne cokolada.
Po potrebi jos formirati rukama malu kuglicu, jer se uvijek malo na dnu spljosne.
Cokoladu istopiti zajedno sa uljem na pari.
Na jako lagano da vam se cokolada ne stvrdne.
Kada se cokolada skroz istopila dodati mak i dobro promjesati.
Svaku kuglicu uvaljati u cokoladu, vaditi vilicom na pripremljen tanjur oblozen papirom za pecenje.
Sada sve opet u duboku da se brze stvrdne, ako hocete, ako ne onda ih tako odmah stavljate u papirnate kosarice za praline ili samo tanjur pa u frizider, ja prvo stavim u duboko dobro da cokolada stegne se na kuglicama pa tek onda stavim u kosarice.
200 g. kakaao keksa
1/2 narance kora
50 ml. soka od narance
2 kas. kondeziranog mlijeka
2 pune kas. sezama
6-8 komada suhih sljiva
Za glazuru:
200 g. bijele cokolade (ja sam koristila kuverture)
2 kas. ulja
2 kasikice maka u zrnu
Priprema:
Kekse samljeti, suhe sljive malo namociti u toplu vodu pa dobro osusiti i na kraju isjeckati na male kockice, dodati sve ostale sastojke, dobro izmjesati rukama, ako volite mozete dodati i vise sezama ili keksa ako mislite da vam se puno lijepi za ruke, malo je ljepljiv osjecaj pod prstima, ali sve se to drzi u frizideru tako da je meni ovo koliko sam stavila taman.
Formirati male kuglice, koje stavimo na papir za pecenje pa u duboko dok istopimo cokoladu.
Ja radim tako, zato jer mi se lijepo formira kuglica, ne bude mekana i brze se na kuglicama kasnije stvrdne cokolada.
Po potrebi jos formirati rukama malu kuglicu, jer se uvijek malo na dnu spljosne.
Cokoladu istopiti zajedno sa uljem na pari.
Na jako lagano da vam se cokolada ne stvrdne.
Kada se cokolada skroz istopila dodati mak i dobro promjesati.
Svaku kuglicu uvaljati u cokoladu, vaditi vilicom na pripremljen tanjur oblozen papirom za pecenje.
Sada sve opet u duboku da se brze stvrdne, ako hocete, ako ne onda ih tako odmah stavljate u papirnate kosarice za praline ili samo tanjur pa u frizider, ja prvo stavim u duboko dobro da cokolada stegne se na kuglicama pa tek onda stavim u kosarice.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar