Potrebno
Za prvi fil:
400g šećera
1l mlijeka
200 g griza
Za drugi fil:
250g margarina
200g šećera u prahu
2 pudinga od vanilije
6 kašika šećera
0,5l mlijeka
Za nadjev:
2 šlaga
Priprema :
Na blagoj vatri karamelizovati šećer, sve vreme mešajući, pa u to sipati mlijeko.
Da nebi bilo trauma, ako je mleko hladno, naprave se grude, ali se to na kraju sve istopi, bez brige! Ja obično stavim toplo mleko!Kada provri ali mora biti sav šećer istopljen , dodati griz
Vruće sipati u uljem namazan pleh i ostaviti da se ohladi
Da nebi bilo trauma, ako je mleko hladno, naprave se grude, ali se to na kraju sve istopi, bez brige! Ja obično stavim toplo mleko!Kada provri ali mora biti sav šećer istopljen , dodati griz
Vruće sipati u uljem namazan pleh i ostaviti da se ohladi
Prvi fil je gotov!
Posebno umutiti margarin sa šećerom u prahu.Skuvati 2 pudinga sa 6 kašika šećera u pola litre mleka
Ohladiti i pomešati sa margarinom i šećerom u prahu
Posebno umutiti margarin sa šećerom u prahu.Skuvati 2 pudinga sa 6 kašika šećera u pola litre mleka
Ohladiti i pomešati sa margarinom i šećerom u prahu
Drugi fil staviti na prvi
Kolač ukrasiti sa prethodno umućena 2 šlaga .
Kolač ukrasiti sa prethodno umućena 2 šlaga .
Kolač dobro ohladiti u frižideru bar 4 sata do služenja .
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar