srijeda, 17. siječnja 2018.

Prosto ga obožavam :Mamin kremasti kolač koji uvijek uspije!



Potrebno 
Za koru :
5 bjelanaca
5 kašika šećera,
5 kašika brašna .


Za kremu :

1 puding od vanile
1 puding od čokolade,
1 litra mlijeka,
4 kašika gustina
200 grama šećera,
40 grama čokolade,
300 grama grama margarina
i 300 ml šlaga….

Priprema 

Za koru :
Umuti sne od belanaca pa dodavati po jednu kašiku šećera muteći celo vreme zatim dodati brašno. Peći na 180 stepeni u nauljenoj formi otprilike 26 cm . Pečenu toplu koru preliti sa 250 ml mlijeka i ostavi da se ohladi.
Za kremu 
U pola litre mleka i 100 grama šećera zakuvati 1 puding od vanile i 2 kasike gustina. U pola litre mlijeka i 100 grama šećera zakuvati puding od čokolade sa 2 kasike gustina i na kraju dodati u to 40 grama čokolade miješajući da se otopi. Te filove ohladiti . Posebno umutiti margarin sa preostalih 5 žumanaca koji smo umutili na pari i podeli to na 2 dela. Pomiješati margarin i miksati sa pudingom od vanile a drugi isto to uraditi sa pudingom od čokolade. Pokvašenu koru premazati belim kremom a onda braon kremom i na kraju staviti šlag odozgo i izrendati čokoladu…
Ohladiti dobro u frižideru pa poslužiti 
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar