četvrtak, 11. siječnja 2018.

Princes Krofne !



Potrebno vam je:

Za tijesto/krofne :
 6 jaja, 
150 g putera ili margarina
150 g mekog brašna,
 250 ml vode

Za fil:
 1 l mlijeka,
 6 jaja
12 supenih kašika šećera
2 pudinga od vanile
rastopljena čokolada, 
prah šećer...

Priprema 

Za tijesto/krofne:
 Puter staviti u hladnu vodu, a potom na ringlu da provri. Čim provri dodati brašno, intezivno mešajući i brzo skinuti sa vatre da ni malo ne uvri. U međuvremenu umutiti 6 jaja - posebno belanca, posebno žumanca. Kad su dobro umućena spojiti ih pa ih dodati još toplom masnom tijestu. Dobro izmiješati. Masa je dovoljna za tačno 40 krofni. Puna kašika tijesta se stavlja u pleh na 20 pravilno raspoređenih mesta, jer krofne porastu, pa da se ne slepe. Peći 7 minuta u već zagrejanoj rerni na 220 °C, a zatim jos 13 minuta na 200 °C. 
Za fil:
Umutiti jaja, šecer i pudinge u 100 ml mlijeka. Posebno prokuvati 900ml mlijeka i u njega polako mešajući, dodati prethodno umućenu masu. Kuvati fil da se zgusne, da ne curi sa kašike u mlazu. Ohlađene krofne prerezati po sredini i  filovati (ja to radim špricom za kolače ), ohlađenim filom. Princes krofne preliti topljenom čokoladom ili šećerom u prahu.
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar