500 g tijesta za lazanje
350 g šampinjona
200 g bukovača
150 g shitake gljiva
100 g vrganj
1 vezica peršuna, list
1 kom ljubičasti luk
4 glavice luka
250 g gaude sira-punomasni
200 g kiselog mlijeka
3 kašike brašna
1 l mlijeka, punomasno
2 kašike maslaca
muškatni oraščić
ulje maslinovo
so
mleveni biber
Priprema:
Na maslacu kratko popržite brašno pa polagano dodajte mleko uz stalno mešanje mikserom. Začinite sa solju, biberom i muškatnim oraščićem i kuvajte 15 min na srednjoj vatri. Kada se sos delimično ohladi umešajte kiselo mlijeko. Ljubičasti luk, peršun i 4 glavice crnog luka naseckajte na sitno. Ako imate suvih vrganja, prelijte ih sa vrućom vodom, a pre upotrbe ih ocedite od suvišne vode. Narendajte gaudu.
Na maslinovom ulju popržite luk, dodajte gljive i dinstajte 10 min. Ugasite vatru i umešajte luk i peršun.
Dno posude u kojoj ćete peći lazanje premažite maslacem i prekrijte slojem bešamel sosa. Redom slažite slojeve tijesta, bešamela, distanih gljiva i narendane gaude dok vam ne ponestane sastojaka. Zadnji sloj završite s bešamelom i narendanom gaudom.
Pecite u zagrejanoj rerni 20 min na 200 °C.
Kada su lazanje gotove pustite ih 15 min da se ohlade pa ih poslužite uz salatu po želji.
Prijatno!
muškatni oraščić
ulje maslinovo
so
mleveni biber
Priprema:
Na maslacu kratko popržite brašno pa polagano dodajte mleko uz stalno mešanje mikserom. Začinite sa solju, biberom i muškatnim oraščićem i kuvajte 15 min na srednjoj vatri. Kada se sos delimično ohladi umešajte kiselo mlijeko. Ljubičasti luk, peršun i 4 glavice crnog luka naseckajte na sitno. Ako imate suvih vrganja, prelijte ih sa vrućom vodom, a pre upotrbe ih ocedite od suvišne vode. Narendajte gaudu.
Na maslinovom ulju popržite luk, dodajte gljive i dinstajte 10 min. Ugasite vatru i umešajte luk i peršun.
Dno posude u kojoj ćete peći lazanje premažite maslacem i prekrijte slojem bešamel sosa. Redom slažite slojeve tijesta, bešamela, distanih gljiva i narendane gaude dok vam ne ponestane sastojaka. Zadnji sloj završite s bešamelom i narendanom gaudom.
Pecite u zagrejanoj rerni 20 min na 200 °C.
Kada su lazanje gotove pustite ih 15 min da se ohlade pa ih poslužite uz salatu po želji.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar