srijeda, 31. siječnja 2018.

Lazanje sa šampinjonima!


Potrebno za 4 porcije:

 500 g tijesta za lazanje
 350 g šampinjona
 200 g bukovača
 150 g shitake gljiva
 100 g vrganj
 1 vezica peršuna, list
 1 kom ljubičasti luk
 4 glavice luka
 250 g gaude sira-punomasni
 200 g kiselog mlijeka
 3 kašike brašna
1 l mlijeka, punomasno

2 kašike maslaca
muškatni oraščić
ulje maslinovo
 so
 mleveni biber

Priprema:
Na maslacu kratko popržite brašno pa polagano dodajte mleko uz stalno mešanje mikserom. Začinite sa solju, biberom i muškatnim oraščićem i kuvajte 15 min na srednjoj vatri. Kada se sos delimično ohladi umešajte kiselo mlijeko. Ljubičasti luk, peršun i 4 glavice crnog luka naseckajte na sitno. Ako imate suvih vrganja, prelijte ih sa vrućom vodom, a pre upotrbe ih ocedite od suvišne vode. Narendajte gaudu.
 Na maslinovom ulju popržite luk, dodajte gljive i dinstajte 10 min. Ugasite vatru i umešajte luk i peršun.
Dno posude u kojoj ćete peći lazanje premažite maslacem i prekrijte slojem bešamel sosa. Redom slažite slojeve tijesta, bešamela, distanih gljiva i narendane gaude dok vam ne ponestane sastojaka. Zadnji sloj završite s bešamelom i narendanom gaudom.
 Pecite u zagrejanoj rerni 20 min na 200 °C.

Kada su lazanje gotove pustite ih 15 min da se ohlade pa ih poslužite uz salatu po želji.

Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar