Potrebno:
200g mljevenog keksa
100g kokosovog brašna
100g kokosovog brašna
150g maslaca
150g šećera
1 vanilin šećer
1 dl kokosovog mlijeka
1 kašika nes kafe
50g mlijeka u prahu
150g šećera
1 vanilin šećer
1 dl kokosovog mlijeka
1 kašika nes kafe
50g mlijeka u prahu
I još:
bijelo čokoladna glazura
Priprema:
Pomješati u zdjeli kokos, mljeveni keks i mlijeko u prahu.
Kokosovo mlijeko i šećer malo špinovati kao sirup. Dodati maslac narezan na listiće i vanilin šećer. Na kraju umješati kafu i kad se otopi polagano sipati suhe sastojke.
Smjesa mora biti slična kao za bajaderu, ako se mrvi dodati još malo toplog mlijeka, a ako je rijetka keksa ili kokosa.
Smjesu ostaviti da se prohladi obložena u prozirnoj foliji da se ne presuši. Kada se prohladi oblikovati jednu veću ili dvije manje roladice i ostaviti ih par sati u frižideru ili preko noći da se dobro stegnu.
Ohlađenu preliti bijeločokoladnom glazurom po vašem omiljenom receptu, ja radim tako da na svakih 100g čokolade dodam 2 kašike ulja.
bijelo čokoladna glazura
Priprema:
Pomješati u zdjeli kokos, mljeveni keks i mlijeko u prahu.
Kokosovo mlijeko i šećer malo špinovati kao sirup. Dodati maslac narezan na listiće i vanilin šećer. Na kraju umješati kafu i kad se otopi polagano sipati suhe sastojke.
Smjesa mora biti slična kao za bajaderu, ako se mrvi dodati još malo toplog mlijeka, a ako je rijetka keksa ili kokosa.
Smjesu ostaviti da se prohladi obložena u prozirnoj foliji da se ne presuši. Kada se prohladi oblikovati jednu veću ili dvije manje roladice i ostaviti ih par sati u frižideru ili preko noći da se dobro stegnu.
Ohlađenu preliti bijeločokoladnom glazurom po vašem omiljenom receptu, ja radim tako da na svakih 100g čokolade dodam 2 kašike ulja.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar