Potrebno :
2 lista oblatne
250-300g šećera
300g margarina
2 lista oblatne
250-300g šećera
300g margarina
200g čokolade
6 kašike vode ili soka od narandže
300g mljevene plazme(ili petit keksa..)
6 kašike vode ili soka od narandže
300g mljevene plazme(ili petit keksa..)
Priprema:
Ispod i iznad oblatni stavite vlažnu krpu kako bi dobro omekšale i lakše se savijale kod pripreme(ako su tvrde,ostavite ih još malo jer će vam inače salama popucati kod motanja).Za to vrijeme skuhajte fil.Ja ga spremam na pari-otopite šećer i margarin,pa dodajte čokoladu i vodu ili sok od narandze.Kad se sve dobro poveže a čokolada otopi skinite s vatre .
Ispod i iznad oblatni stavite vlažnu krpu kako bi dobro omekšale i lakše se savijale kod pripreme(ako su tvrde,ostavite ih još malo jer će vam inače salama popucati kod motanja).Za to vrijeme skuhajte fil.Ja ga spremam na pari-otopite šećer i margarin,pa dodajte čokoladu i vodu ili sok od narandze.Kad se sve dobro poveže a čokolada otopi skinite s vatre .
Dodajte mljevenu plazmu i dobro promiješajte.Oblatne stavite jednu do druge pa na svaku sipajte odprilike pola fila i razmažite po oblatni.Čvrsto zarolajte i ostavite da se ohlade.
Ohladene oblatne sijecite na šnite i poslužite .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar