srijeda, 27. prosinca 2017.

Bajadera: Najfiniji recept bez miksera i pećnice gotov za 20 minuta


Ovu ukusnu čokoladnu čaroliju vole baš svi, a uz ovaj recept zavoljet ćete je još više. Donosimo vam najukusniju bajaderu za koju vam ne treba ni pećnica niti mikser te za koju ćete morati izdvojiti svega 20 minuta. Sastojci:
    – 9 žlica vode – 20 dkg šećera – 15 dkg mljevenih oraha, bademe ili lješnjake – 25 dkg mljevenih Petit Beurre keksi – 17 dkg maslaca – 10 dkg čokolade za kuhanjeZa glazuru: 10 dkg čokolade za kuhanje – malo ulja
Priprema: 1. U lonac dodajte vodu i šećer i zagrijte na laganoj vatri dok se šećer potpuno ne otopi. 2. Dodajte maslac, maknite s vatre i miješajte dok se ne otopi. 3. Kada se maslac potpuno otopi dodajte orahe i kekse te miješajte dok ne dobijete gušću ujednačenu masu. 4. Dobivenu masu podijelite na dva jednaka dijela. 5. Čokoladu otopite na pari i umiješajte je u prvi dio mase, a u drugi stavite malo ruma. 6. Na tacnu ili pladanj stavite masni papir za pečenje te prebacite prvi dio mase (s čokoladom) i rukama oblikujte kvadar te gornji dio i rubove zagladite nožem. 7. Na njega na isti način stavite drugu masu i učinite isto. 8. Ostatak čokolade otopite na pari, u nju dodajte malo ulja te prelijte bajaderu. 9. Bajaderu ostavite u hladnjaku da se stisne te je idući dan narežite na kockice veličine po želji.

Nema komentara:

Objavi komentar