Potrebno:
380 g milerama,
2 jaja,
110 g mljevenih badema,
150 g brašna,
180 g šećera u prahu,
80 ml ulja,
80 g marmelade od nara,
3 dl vrhnja za šlag,
Za glazuru:
200 ml slatkog vrhnja,
50 ml vode,
200 g bijele čokolade,
10 g želatine,
tamni čokoladni preljev za ukrašavanje i nar
Priprema:
Pjenjačom miješajte mileram, šećer, ulje i mljevene bademe. Sve dobro izmiješajte, pa dodajte jaja i brašno. Kompaktnu smjesu razdijelite u dva kalupa za torte premazana maslacem i posipana brašnom. Pecite na 180°C oko 20 minuta. Svaki dio dobro ohlađenog biskvita premažite marmeladom od nara i šlagom.
Prokuhajte vrhnje i vodu, dodajte rastopljenu želatinu, pa prelijte preko sitno nasjeckajte čokolade. Miješajte dok se ne rastopi i prelijte preko torte kada temperatura glazure padne na 32°C. Ostavite tortu u frižideru dok se malo ne stisne, pa ukrasite linijama otopljene tamne čokolade i bobicama nara.
Nema komentara:
Objavi komentar