Potrebno :
200 g piškota;
250 g mascarponea;
3 dcl slatke pavlake;
50 g šećera u prahu;
2 dcl crne kafe;
1 dcl ruma;
kakao
Priprema:
Mikserom razmutite maskarpone i šećer u prahu dok ne dobijete finu kremastu smesu.
Maskarpone miksajte sa šećerom.
Zatim slatku pavlaku umutite u čvrtst šlag i pomešajte ga kašikom sa razmućenim maskarpone sirom i šećerom.
U duboki tanjir stavite kafu i rum.
Pomešajte kafu i rum pa piškote umačite u tu mešavinu i ređajte ih po dnu čvrstog kalupa.
Kada ste piškotama pokrili dno posude preko njih stavite polovinu pripremljene kreme od maskarponea i šlaga.
Zatim, preko dodajte još jedan red piškota natopljenih u kafi i rumu, pa preko njih ostatak kreme.
Zatim sve to bogato pospite sa kakaom i ostavite tiramisu u frižider na 4 do 5 sati da odstoji.
Desert služite hladan i isečena na pravilne kocke.
Uživajte i prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar