petak, 17. studenoga 2017.

Savršeni ručak :Natur šnicle !


Potrebno :
 nekoliko šnicli,  6-7  komada(koje imate teleće ,svinjske pileće nebitno )
 100 ml ulja
  2 čehna belog luka
 ulje, so, suvi začin, biber,
 2 kašike brašna,
 500 ml vode
Priprema:
Izlupane i od žilica oslobodjene šnicle posolimo i uvaljamo u brašno.
Pržimo nekoliko minuta na jačoj vatri sa obe strane u ulju.
Ispržene šnicle odvojimo na tanjir a ulje u kojem su se pržile procedimo.
U procedjeno ulje dodamo iseckan beli luk i malo ga propržimo, minut – dva, pa dodamo brašno is ve zajedno upržimo opet minut – dva.
Pazite da vam ne izgori, malo smanjite vatru.
Zatim nalijemo vodu i miješamo.
Sos je redak, ali tako i treba da bude.
Začinimo po ukusu sa suvim začinom i biberom.
U tepsiju poslažemo šnicle i prelijemo ovim sosom.
Dok pravimo sos rernu zagrejemo na 200 stepeni i stepeni i kada prelijemo šnicle stavimo na 30 minuta u rernu da sve zajedno prokrčka.
Poslužiti tople uz krompir pire .(ili po vašoj želji )
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar