nedjelja, 19. studenoga 2017.

Savršena kombinacija kokosa ,čokolade i riže!


Potrebno:
Za kore:
8 belanaca
14 kašika šećera
100 g kokosovog brašna
2 kašike brašna
2 kašike ulja
malo nasjeckane čokolade 
Za fil:
8 žumanaca
8 kašika šećera u prahu
200 g čokolade sa rižom
125 g margarina

Za dekoraciju:
2 šlaga
pahuljice od riže 

Priprema:
Za Kore:
U odgovarajućoj posudi umutiti 4 belanceta u čvrst sneg pa uz neprestano mešanje dodavati 7 kašika šećera.
Zatim dodati 50 g kokosovog brašna, 1 kašiku brašna, 1 kašiku ulja i polako promešati na kraju dodati isjeckanu čokoladu .
U kalup za tortu obložen papirom za pečenje sipati pripremljenu smesu i peći u zagrejanoj rerni na 150°C. Na isti način od preostalog materijala ispeći još jednu koru.
Za Fil:
Sjediniti žumanca i šećer te kuvati na pari uz neprestano mešanje dok se šećer ne otopi. Fil skloniti sa ringle i ostaviti da se ohladi.
U ohlađen fil dodati omekšao margarin i umutiti mikserom.
Čokoladu sa rižom izrendati na krupno rende, dodati u fil te polako promešati.

Slaganje :
Prvu koru premazati pripremljenim filom i preklopiti drugom korom.
Šlag pripremiti prema uputstvu sa kesice i premazati tortu.
Ukrasite po želji pahuljicama od riže,
Ohladiti tortu   pa poslužiti .
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar