nedjelja, 19. studenoga 2017.

Napravite sebi domaće njoke !


Potrebno :
 1 kg krumpira
 1-2 jaja
 1 kašika soli
 1 kašika  masti ili margarina
 100g brašna
Priprema:
Skuhati u slanoj vodi krumpir sa korom. Dok su vrući, oguliti koru i pritisnuti ih kroz gnječilicu. Protisnuti krumpir staviti u zdjelu, dodati jaja, sol mast ili margarin i prosijanog brašna koliko upije (cca 100g).
Tijesto morate  dobro izraditi da nelijepi pomalo dodate brašna dobro izraditi te  zamijesite i rukama formirahte duguljastu kobasicu. režite komadiće veličine oraha te svaki povaljajte prstima na naličju ribeža ili vilici okrenutom naopako .
Potom ih stavite u posoljenu kipuću vodu i kuhati dok njoki ne isplivaju na površinu. Oprezno iz izvadite, dobro ocijedite i spremni su za jelo, bilo kao prilog jelima, u umaku od gulaša npr.
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar