Potrebno :
1 kg krumpira
1-2 jaja
1 kašika soli
1 kašika masti ili margarina
100g brašna
1-2 jaja
1 kašika soli
1 kašika masti ili margarina
100g brašna
Priprema:
Skuhati u slanoj vodi krumpir sa korom. Dok su vrući, oguliti koru i pritisnuti ih kroz gnječilicu. Protisnuti krumpir staviti u zdjelu, dodati jaja, sol mast ili margarin i prosijanog brašna koliko upije (cca 100g).
Tijesto morate dobro izraditi da nelijepi pomalo dodate brašna dobro izraditi te zamijesite i rukama formirahte duguljastu kobasicu. režite komadiće veličine oraha te svaki povaljajte prstima na naličju ribeža ili vilici okrenutom naopako .
Potom ih stavite u posoljenu kipuću vodu i kuhati dok njoki ne isplivaju na površinu. Oprezno iz izvadite, dobro ocijedite i spremni su za jelo, bilo kao prilog jelima, u umaku od gulaša npr.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar