ponedjeljak, 6. studenoga 2017.

Najukusnij i najnježniji Čokoladni Mus!


Potrebno :
5 jaja
200 g crne čokolade
190 g šećera
125 ml slatke pavlake
2 vanilinog šećera

Priprema:
 Razdvojiti žumanca od belanaca. Izlomiti čokoladu i istopiti je na pari (staviti je u šerpicu, pa onda šerpicu staviti u veću šerpu sa ključalom vodom).
 Umutiti odvojeno, u jednoj činiji belanca sa 100 g šećera, a u drugoj slatku pavlaku. Umutiti u trećoj činiji žumanca i vanilin šećer.
 Umešati čokoladu u krem od žumanaca. U dobijenu smesu pažljivo umešati umućenu slatku pavlaku i, tek na kraju, polako umiješati i umućena bjelanca.
 Pripremljeni mus staviti u frižider da se ohladi .
 Mus servirati u čaši ukrašen listićem sveže nane.
Uzivajte prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar