Potrebno
Za koru :
22 dag šećera
22 dag brašna
15 dag maslaca
15 dag čokolade za kuhanje
5 jaja
2 dl mlijeka
¾ vrećice praška za pecivo
1 vrećica vanilin šećera
Za Nugat kremu :
1 vrećica pudinga sa okusom vanilije
4 dag šećera
3 dl mlijeka
2 dl slatkog vrhnja
15 dag Nugata
1 vrećica vanilin šećera
2 vrećice učvršćivača šlaga
Za pistacija kremu :
1 pakovanje pistacija, nasjeckanih – 25 g
3 dl slatkog vrhnja
1 vrećica vanilin šećera
1 vrećica učvršćivača šlaga
Za marcipan kremu :
1 vrećica pudinga sa okusom vanilije
5 dl mlijeka
2 žlice šećera
10 dag marcipana
i još
MARMELADA OD TREŠANJA
1 marcipan deka (500g)
3 dl slatkog vrhnja
25 dag čokolade za kuhanje
Mozart kugle
Priprema:
Pećnicu zagrijati na 170 °C.
Kora :
Žumanjke odvojiti od bjelanjaka.
Žumanjke zajedno s maslacem, šećerom i vanilin šećerom kremasto izraditi.
Čokoladu rastopiti i umiješati.
Brašno i prašak za pecivo naizmjenično s mlijekom umiješati.
Bjelanjke čvrsto izraditi i s metlicom za snijeg lagano umiješati.
Dno kalupa za tortu (26 cm) obložiti papirom za pečenje, uliti tijesto, izravnati i peći u zagrijanoj pećnici oko 60 minuta.
Nugat krema:
Vrećicu pudinga izmiješati sa šećerom, malo mlijeka i 50 ml slatkog vrhnja.
Ostatak mlijeka zakuhati, nasjeckani Nugat umiješati, zatim mješavinu pudinga dodati, kratko kuhati te ostaviti da se ohladi.
Ostatak vrhnja zajedno s vanilin šećerom i učvršćivačem šlaga čvrsto izraditi, dodati hladnom pudingu i ručno umiješati.
.
Marcipan krema:
.
Vrećicu pudinga izmiješati sa šećerom i malo mlijeka.
Ostatak mlijeka zakuhati, nasjeckani marcipan umiješati, zatim puding uliti u mlijeko, kratko kuhati te ostaviti da se ohladi.
Pistacija krema:
Slatko vrhnje zajedno s vanilin šećerom i učvršćivačem šlaga čvrsto izraditi.
Nasjeckane pistacije umiješati.
Slaganje torte:
Koru prerezati na 4 jednaka dijela.
Prvu premazati Nugat kremom.
Prekriti drugom korom i namazati marcipan kremom.
Trećom korom prekriti i namazati pistacija kremom.
Četvrtu koru položiti te tortu izvana premazati marmeladom od trešanja.
Tortu prekriti dekom od marcipana.
Slatko vrhnje zagrijati, 15 dag čokolade otopiti i dobro ohladiti.
Hladno vrhnje čvrsto izraditi i tortu okolo namazati.
Preostalu čokoladu s malo maslaca i ulja rastopiti.
Kratko ohladiti i tortu premazati. Ukrasiti prerezanim Mozart kuglama.
Ohladite tortu u frižideru bar 3 sata pa poslužite .
Uzivajte u idealnoj sltkoj deliciji .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar