petak, 24. studenoga 2017.

Kinder Bueno kocke-Zaista čarobna poslastica !


Potrebno
 za koru :
10 bjelanjaka za snijeg
15 žlica šećera
1 žlica octa
2 žlice brašna
15-20 dkg nasjeckanih lješnjaka

Za kremu:
1 i 1/2 l mlijeka
10 žumanjaka
3 pudinga od vanilije
5 žlica brašna
10 žlica šećera
30 dkg maslaca
10 dkg šećera u prahu


 Za glazuru:
    20 dkg otopljene mliječne čokolade koju prelijemo po kolaču,
     2 vrećice šlaga istučemo u pjenu i stavimo na čokoladu. 
     5 dkg mljevenih lješnjaka i sa 5 dkg ribane čokolade.

Priprema:
    Kinder bueno je omiljena slastica i ovaj recept je izvorno za kinder bueno tortu, ali naša verzija je s nešto manje sastojaka i taman stane u lim za pečenje(protvan). Za inspiraciju pogledajte slike i sigurno ćete isprobati recept. Prvo istučemo bjelanjke, dodajemo šećer, ocat, brašno. Izlijemo na masni papir, na koji smo ravnomjerno rasporedili lješnjake.
    Koru  pečemo 1 sat na 150 stupnjeva. Kad je gotov, okrenemo ga tako da lješnjaci budu s gornje strane. Odmah namažemo sa 30 dkg Nutele ili i manje, ako ne želimo da bude presladak.
    Za kremu :
    Umutimo žumanjke Sa šećerom dodamo puding i malo mlijeka i sve zakuhamo u preostalo mlijeko koje smo stavili da zavrije. Kad je krema gotova stavimo je da ohladi .Pa u nju dodamo umućeni maslac sa šećerom u prahu .
    Kremu podijelimo na dva dijela, pa u jedan dodamo 10 dkg otopljene mliječne čokolade, a u drugi 1 vrećicu vanilin šećera. Na koru mažemo i 1 žlicu crne kreme, jednu žlicu bijele kreme, gore glazura i šlag.i pospemo sa lješnjacima i čokoladom .Ostavimo kolač na hladenje u frižider bar 2-3 sata .
    Ohladeni kolač režemo na željene kocke i poslužimo .
    Prijatno uživajte u ovoj čarobnoj poslastici !

Nema komentara:

Objavi komentar