Potrebno
za koru :
10 bjelanjaka za snijeg
15 žlica šećera
1 žlica octa
2 žlice brašna
15-20 dkg nasjeckanih lješnjaka
Za kremu:
1 i 1/2 l mlijeka
10 žumanjaka
3 pudinga od vanilije
5 žlica brašna
10 žlica šećera
30 dkg maslaca
10 dkg šećera u prahu
Za glazuru:
- 20 dkg otopljene mliječne čokolade koju prelijemo po kolaču,
- 2 vrećice šlaga istučemo u pjenu i stavimo na čokoladu.
- 5 dkg mljevenih lješnjaka i sa 5 dkg ribane čokolade.
Priprema:
- Kinder bueno je omiljena slastica i ovaj recept je izvorno za kinder bueno tortu, ali naša verzija je s nešto manje sastojaka i taman stane u lim za pečenje(protvan). Za inspiraciju pogledajte slike i sigurno ćete isprobati recept. Prvo istučemo bjelanjke, dodajemo šećer, ocat, brašno. Izlijemo na masni papir, na koji smo ravnomjerno rasporedili lješnjake.
- Koru pečemo 1 sat na 150 stupnjeva. Kad je gotov, okrenemo ga tako da lješnjaci budu s gornje strane. Odmah namažemo sa 30 dkg Nutele ili i manje, ako ne želimo da bude presladak.
- Za kremu :
- Umutimo žumanjke Sa šećerom dodamo puding i malo mlijeka i sve zakuhamo u preostalo mlijeko koje smo stavili da zavrije. Kad je krema gotova stavimo je da ohladi .Pa u nju dodamo umućeni maslac sa šećerom u prahu .
- Kremu podijelimo na dva dijela, pa u jedan dodamo 10 dkg otopljene mliječne čokolade, a u drugi 1 vrećicu vanilin šećera. Na koru mažemo i 1 žlicu crne kreme, jednu žlicu bijele kreme, gore glazura i šlag.i pospemo sa lješnjacima i čokoladom .Ostavimo kolač na hladenje u frižider bar 2-3 sata .
- Ohladeni kolač režemo na željene kocke i poslužimo .
- Prijatno uživajte u ovoj čarobnoj poslastici !
Nema komentara:
Objavi komentar