Potrebno
Za koru:
1 ¾ šolje brašna
2 kašike praška za pecivo
Kašičica soli
1+ 1/2 šolje kokosovog brašna
¾ šolje šećera
½ šolje omekšalog putera ili 8 kašika
2 jaja
Kašičica vanila ekstrakta
Šolja kokosovog mleka
Šolja komadića tamne čokolade
Za Preliv:
¾ šolje šećera u prahu
2 kašike kokosovog mleka
½ kašičice vanila ekstrakta
i jos
Sladoled od vanile za serviranje
Priprema :
Uključite rernu da se greje na 170C, a okrugli kalup za torte namastite i prekrijte masnim papirom.
Izmešajte brašno, prašak za pecivo, so i kokosovo brašno pa ostavite sa strane.
U posebnoj posudi uz pomoć električnog miksera penasto umutite šećer i puter, pa dodajte jaja, jedno po jedno i na samom kraju dodajte vanila ekstrakt. Umešajte brašno i kokosovo mleko i na samom kraju dodajte 2/3 šolje komadića čokolade, pa testo rasporedite ravnomerno u kalup.
Na vrh smese pospite ostatkom komadića čokolade i sa ½ šolje kokosovog brašna.
Stavite da se peče između 60minutau zagrijanoj rerni na 170 stepeni .
Za preliv izmešajte šećer u prahu sa kokosvim mlekom i vanilom, pa sve poprskajte po ohlađenom kolaču.Kolač režite na parčad pa posluzite uz sladoled od vanilije .
Napomena: u nedostatku kokosovog mleka, jednostavno u obično mleko stavite par kapi ekstrakta kokosa.
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar