Potrebno :
Za koru:
Za koru:
6 belanjaka
200 g šećera
100 g margarina
120 g brašna
2 kašike kakaa
Za fil:
6 žumanjaka
150 g šećera u prahu
100 g čokolade za kuvanje
2 kesice želatina u prahu
8 dl slatke pavlake
Za dekoraciju:
2 šlaga po želji ili slatko vrhnje
malo narendane čokolade
Priprema:
Za Koru:
Belanca umutiti u čvrst sneg, a zatim postepeno dodavati šećer i mutiti dok se ne otopi. Potom uz neprestano mućenje postepeno dodavati otopljeni margarin.
Na kraju dodati mešavinu brašna i kakaoa te polako promešati varjačom.
Pleh (28×38 cm) obložiti papirom za pečenje i u njega sipati pripremljenu smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 200ºC nekih 10 -15 min zavisno od rerne .
Za fil :
Sjediniti žumanca sa šećerom u prahu i kuvati na pari uz neprestano mešanje dok se ne dobije ujednačena smesa.
Želatin preliti sa 8 kašika vode i ostaviti da nabubri.
Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag i podeliti na dva dela.
U prvi deo šlaga od slatke pavlake dodati polovinu želatina i otopljenu čokoladu te polako promešati.
U drugi deo šlaga od slatke pavlake dodati preostali želatin i fil od žumanaca pa polako promešati.
Umutiti šlag
Slaganje:
- Ohlađenu koru premazati filom od čokolade i poravnati.
Zatim naneti fil od žumanaca i premazati šlagom i posuti narendanom čokoladom .
- Ohladen kolač sjeći na kocke pa poslužiti .
- Napomena ako želite mjesto slaga možete staviti čokoladnu glazuru .
- Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar