Potrebno
Za koru :
7 bjelanaca
200 gr šećera
4 kašike mljevenih oraha
2 kašike prezle
2 kašike brašna
250 gr sjeckanih pečenih oraha
250 gr eurokrema
Za Kremu:
7 žumanca
8 Kašika šećera
7 kašika mlijeka
500 ml slatke pavlake
1 kesica želatina ( 15 gr )
i još:
oko 18 komada keksa petita, zavisno kakva vam je tepsija
150 ml blago zaslađene kafe
Priprema
Za koru :Prvo propržiti orahe u teflonskom tiganju nekoliko minuta.
Ohladiti i iseckati nožem.
U pleh 35 x 25 staviti papir za pečenje pa rasporediti orahe.
ulupati bjelanca sa šećerom u jak šne.
Zatim dodati mljvene orahe, prezlu i brašno, pa sve sjediniti varjačom.
Peći oko 25 minuta na 180 stepeni.
Pečenom i još vrelom kori skinuti papir pa okrenuti da orasi budu gore.
Premazati odmah sa eurokremom dok je kora još vruća .
Ostaviti da se hladi.
Ohladiti i iseckati nožem.
U pleh 35 x 25 staviti papir za pečenje pa rasporediti orahe.
ulupati bjelanca sa šećerom u jak šne.
Zatim dodati mljvene orahe, prezlu i brašno, pa sve sjediniti varjačom.
Peći oko 25 minuta na 180 stepeni.
Pečenom i još vrelom kori skinuti papir pa okrenuti da orasi budu gore.
Premazati odmah sa eurokremom dok je kora još vruća .
Ostaviti da se hladi.
Za kremu :
Ulupati žumanca sa šećerom dok se šećer ne otopi, pa dodati mlijeko i sjediniti.
Staviti na paru da se kuva dok se ne dobije penasti krem.
Ostavite da se krem ohladi pa, ulupajte slatku pavlaku i sjedinite oba krema.
Postepeno u krem sipajte 50 ml kafe, a ostatak ostavite za umakanje keksa.
želatn potopite u 50 ml hladne vode pa kad nabubri za 10 minuta, zagrejte ga ali da ne provri.
Želatinu dodajte 2 kašiek rema, dobro promešajte pa polako tu smesu sipajte u umućen krem i mešajte.
Najbolje mikserom da mutite dok sipate smesu sa želatinom.
Ulupati žumanca sa šećerom dok se šećer ne otopi, pa dodati mlijeko i sjediniti.
Staviti na paru da se kuva dok se ne dobije penasti krem.
Ostavite da se krem ohladi pa, ulupajte slatku pavlaku i sjedinite oba krema.
Postepeno u krem sipajte 50 ml kafe, a ostatak ostavite za umakanje keksa.
želatn potopite u 50 ml hladne vode pa kad nabubri za 10 minuta, zagrejte ga ali da ne provri.
Želatinu dodajte 2 kašiek rema, dobro promešajte pa polako tu smesu sipajte u umućen krem i mešajte.
Najbolje mikserom da mutite dok sipate smesu sa želatinom.
Na koru nanesite pola krema, pa red keksa naumočenog u kafu, pa ostatak krema.
Odgore možete narendati čokoladu , posuti mljevenim orasima ili mrvicama čokolade šta imate .
Ostavite kolač bar 2h da odstoji u frižideru pa poslužite.
Zatim režite na kocke i uživajte .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar