subota, 11. studenoga 2017.

Brzinski keks kolac









SASTOJCI
• 450 g petit beure keksa
• 4 vrečice pudinga od čokolade
• 1 l mlijeka
• 6 žlica šečera

• 2 vrečice šlaga u prahu
• 1 čašica vrhnja (crveno)
• 100 ml mlijeka
• 250 g margarina
• 2 žlice šečera u prahu
• + mlijeko za namakanje keksa


PRIPREMA
U litri mlijeka skuhajte 4 vrečice pudinga pomiješan sa 6 žlica šečera. Kada je puding kuhan,ohladite ga. Dok se puding hladi, u jednu posudu stavite 250 g margarina i 2 žlice šečera u prahu te dobro razradite. Kad je puding ohlađen postepeno ga stavljate u posudu sa margarinom i miksajte dok se ne dobije lijepa krema.

U 100 ml mlijeka stavite dvije vrečice šlaga u prahu i miksajte,kada šlag dobije dovoljnu čvrštoću stavite čašicu vrhnja i miksajte još 2 minute.
.
Petit kekse namočite dobro u toplom mlijeku i slažite na dno tepsije.Zatim na kekse stavite kremu od pudinga,opet sloj keksa,zatim šlag te opet sloj keksa.Na kekse naribajte čokoladu za kuhanje te stavite kolač u hladnjak da se ohladi barem 1 sat

Nema komentara:

Objavi komentar