srijeda, 15. studenoga 2017.

Brzi čokoladni kolač bez brašna i pečenja !


Potrebno:
225 g tamne čokolade
225 g slatke pavlake,
1/4 kašičice soli,
Kakao,šećer u prahu 
Maslac za podmazivanje pleha.

Priprema:
 Podmažite pleh sa malo maslaca, a zatim ga prekrijte papirom za pečenje tako da pređe preko rubova pleha. Rastopite čokoladu na blagoj vatri. U drugom plehu, ugrejte slatku pavlaku na niskoj temperaturi. Kada se dobro zagreje skinite je sa ringle i ubacite so. Promešajte.
 Ubacite čokoladu u pavlaku i lagano mešajte dok se sastojci potpuno ne sjedine. Sjedinjenu smesu         prebacite u pripremljeni pleh, pokrijte plastičnom folijom i dobro ohladite.
  Kada se kolač ohladio, izvadite ga iz pleha i pustite da odstoji desetak minuta na sobnoj temperaturi.     Pospite sa malo kakaa i šećera u prahu .Kolač isecite na željne komade pa poslužite .
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar