Potrebno:
225 g tamne čokolade
225 g slatke pavlake,
1/4 kašičice soli,
Kakao,šećer u prahu
Maslac za podmazivanje pleha.
Priprema:
Podmažite pleh sa malo maslaca, a zatim ga prekrijte papirom za pečenje tako da pređe preko rubova pleha. Rastopite čokoladu na blagoj vatri. U drugom plehu, ugrejte slatku pavlaku na niskoj temperaturi. Kada se dobro zagreje skinite je sa ringle i ubacite so. Promešajte.
Ubacite čokoladu u pavlaku i lagano mešajte dok se sastojci potpuno ne sjedine. Sjedinjenu smesu prebacite u pripremljeni pleh, pokrijte plastičnom folijom i dobro ohladite.
Kada se kolač ohladio, izvadite ga iz pleha i pustite da odstoji desetak minuta na sobnoj temperaturi. Pospite sa malo kakaa i šećera u prahu .Kolač isecite na željne komade pa poslužite .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar