ponedjeljak, 9. listopada 2017.

Za ljubitelje kolača sa rumom ovo je odlična poslastica :Fine RUM Kasato štanglice


Potrebno :

300 g krompira,
300 g mljevenog keksa,,
200 g čokolade,
140 g margarina,
200 g šećera u prahu,
2 kašike ruma,
1 kašika kakaa,
1 kašika ulja

Priprema:

Skuhajte krompir, ocijedite ga i ispasirajte, pa mu dodajte čokolade i 100 g margarina. Čokolada i margarin će se od toplote krompira istopiti. Sastojke sjedinite. Dodajte mljeveni keks, šećer u prahu, kakao i rum.

Dobivenu smjesu razvucite na tacni ili u kalupu. Ostavite da se stegne i ohladi. Za to vrijeme na pari otopite 100 g čokolade, 40 g margarina i 1 kašiku ulja.
Izrežite kolač, pa štanglice umačite u pripremljenu glazuru ili jednostavno prelijte glazurom.
Vratite u fržider da se sve stegne.

Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar