četvrtak, 5. listopada 2017.

Veoma ukusan ručak od povrća


Potrebno:
2 srednje tikvice
1 veliki plavi patlidžan
6 paradajza
5 supenih kašika kečapa
1 čen belog luka
1 glavica crnog luka
1 crvena i 1 zelena paprika
 začini, so, biber, ulje
Priprema:
Patlidžan operite i isijecite na tane kriške. Ostavite ih natopljene u slanoj vodi na pola sata, da bi izašla gorčina.
Tikvice operite i isecite na tanke kriške.
Sličan postupak uradite i sa paradajzom.
Pripremite sos od paradajza:
sitno iseckajte luk, papriku (na kockice) i prethodno oljušten paradajz.
 Kora se lako skida ako paradajz prelijete kipućom vodom.
Luk izdinstajte na ulju. Dodajte papriku, bijeli luk i paradajz i posolite. 
Kad prokuva, neka se krčka još 5 minuta. Dodajte kečap, promešajte i dovedite ponovo do ključanja.
Na dno vatrostalnog suda (ili tepsije) izlijte pripremljen sos od paradajza.
Pažljivo poslažite povrće. 
Poredajte da bude šareno.
 Odgore posolite, stavite začine i poželjno neku od aromatičnih biljaka, koje će pridodati savršen ukus ovom jelu: bosiljak, nanu, ruzmarin ili majčinu dušicu. Poprskati uljem.
Poklopite (možete folijom) i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20-30 minuta.
Na kraju pečenja možete skinuti foliju i posuti izrendanim tvrdim sirom i staviti par još minuta da sir porumeni .
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar