nedjelja, 8. listopada 2017.

Tradicionalni recept za :Bosansku kvrgušu veoma ukusan ručak na brzinu



Potrebno :
1 kg piletine ( bataci, zabatci, bijelo meso )
1 kašika  začina
1 ravna kašičica soli
        nekoliko kašika ulja ( 7 – 10 )
5 jaja
200 gr oštrog brašna
500 ml mlijeka
kajmak ili vrhnje za kuhanje za preliv 
Priprema :


U tavu   usuti nekoliko kašika ulja ( 3, 4 ) pa spustiti piletinu da se oko 10 minuta malo proprži.
Brže ide sa manjim komadima, za cijele komade treba 15 – 20 minuta.
Uključiti rernu na 200 stepeni i u nju staviti tepsiju , sa 4 kašike ulja da se zagreje.
Dok se zagreva umutiti jaja, mlijeko, so i brašno da nema grudvica.
Izvaditi zagrejano ulje pa usuti trećinu smese sa jajima.
Preko poslagati piletinu, ravnomerno i onda preliti ostatkom smese.
Staviti da se peče oko 40 minuta.
Testo će se naduvati pa pazite da ne bude jako plitka tepsija.
Pečenu kvrgušu izvaditi pa preliti sa umućenim  kajmakom sa malo mlijeka ili vrhnje .

Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar