srijeda, 18. listopada 2017.

Sa ovim ručkom vjerujte biće svi oduševljeni :Bosanske mantije




Potrebno :

Za tijesto

500 gr brašna
2 kašike ulja
so
voda
Fil:
500 gr mljevenog mesa
glavica crvenog luka
so
biber
Preliv:
jogurt
bijeli luk


Priprema :
Zamijesite tijesto isto kao da pravite burek ili bilo koju drugu pitu

Tijesto podijelite na dvije jufke, zatim premijesite i ostavite da nadođe.
Prvu jufku razvijte, namastite i razvucite.

Meso pomiješajte sa sitno isjeckanim lukom, solju i biberom
Meso stavljajte na na duže strane, ali u razmaku.
Srolajte jufke kao da rolate burek.
Na mjestima gdje ste napravili razmak, odnosno gdje nema mesa, nožem režite. I sa jedne i druge strane podvijte mantije.

Od sredine u tepsiji redajte mantije.
Ponovite postupak i sa drugom jufkom.
Prije pečenja pomastite mantije i pecite ih na 250 stepeni 30ak minuta.
Po želji ih možete kada se ispeku preliti jogurtom u koji ste isjeckali bijeli luk. 
Vratite u rernu par minuta.
Prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar