srijeda, 25. listopada 2017.

Raščupana pita!






Potrebno
Za tijesto:

300 g oštrog brašna
100 g maslaca
3 žumanca
3 žlice šećera
2 žlice kiselog vrhnja
sol
1/2 vrećice praška za pecivo

Za premazivanje:

100 g pekmeza od šljiva

Za nadjev:

3 bjelanca
150 g oraha
150 g šećera

Priprema:




Od brašna, praška za pecivo, maslaca, žumanaca, šećera, malo soli i vrhnja umijesite prhko tijesto i ostavite neka odstoji oko sat vremena na hladnome mjestu. (Maslac za pripremu prhkog tijesta mora biti hladan i narezan na listiće, a tijesto zamijesite što brže kako ne bi postalo ljepljivo.)
Razdijelite ga na dva dijela. Prvi dio razvaljajte u veličini tepsije, premažite pekmezom od šljiva te rasporedite nadjev od tučenih bjelanaca, šećera i mljevenih oraha.
Drugi dio tijesta naribajte i pospite po nadjevu.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 30 minuta.
Pečenu pitu ohladite, narežite na ploške i pospite šećerom u prahu.
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar