Potrebno:
Za koru
6 jaja
6 kašika šećera
6 kašikabrašna
4 kašike kakaa
4 kašike čokolade u prahu
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
1,5 dl ulja
1,5 dl mlijeka
malo ekstrakta vanilije
6 kašika šećera
6 kašikabrašna
4 kašike kakaa
4 kašike čokolade u prahu
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
1,5 dl ulja
1,5 dl mlijeka
malo ekstrakta vanilije
Za žutu kremu:
9 dl mlijeka
6kašika šećera
2 pudinga od vanilije
15 dkg maslaca
2 pudinga od vanilije
15 dkg maslaca
Za smeđu kremu :
8dcl mlijeka
2 pudinga od čokolade
6 kašika šecera
10dkg maslaca
Priprema:
Umutiti bjelanjke sa jednom kašikom šećera u čvrsti snijeg.
Posebno mutiti žumanjke, pet kašika šećera, vanilin šećer i dodavati naizmjenično suhe i mokre sastojke.
Dodati umućene bjelanjke i sve dobro izmješati kuhačom.
Smjesu izliti u kalup i peći na 180°-15 min .
Vruću koru izbosti drškom kuhače.
Krema 1 :Skuhati puding, u mlak puding umutiti maslac i preliti preko vruće kore .
Krema 2:Skuhati puding u mlak dodati maslac i preliti preko kreme 1
Po želji možete ukrasiti mrvicama od čokolade .
Kolač ohladiti u frižideru prije posluživanja .
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar