srijeda, 18. listopada 2017.

Preporučujemo: Straćatela torta





Potrebno:
za koru

 4 jajeta
 5 kašika šećera
 4 kašika brašna
 1 prašak za pecivo
1 kašika kakaoa

za fil

7 dl slatke pavlake
 3 vanil-šećera
 200 g mlevenih badema
 100 g puslica
 200 g čokolade

za dekoraciju:


3 dl slatke pavlake
 1 vanil-šećer

Priprema

Kora:

 Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg. Zatim postepeno dodavati šećer, jedno po jedno žumance i mutiti mikserom sve vreme.
 U umućenu masu dodati brašno, prašak za pecivo i kakao, pa polako promešati varjačom.
 Okrugao kalup za tortu obložiti papirom za pečenje, u njega sipati pripremljenu masu i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni C dok ne porumeni. Pečenu koru izvaditi iz kalupa i ostaviti da se ohladi.

Fil:

 Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag, bademe kratko propržiti u suvom tiganju, čokoladu izrendati na krupno rende, a puslice izmrviti.
U odgovarajućoj posudi sjediniti šlag od slatke pavlake, pržene bademe, vanil-šećer, puslice i čokoladu, pa polako promešati varjačom.

Finalni postupak:
 Pečenu koru vratiti u kalup za tortu, sipati pripremljen fil, poravnati i staviti u frižider da se stegne.
 Slatku pavlaku i vanil-šećer umutiti u čvrst šlag, pa pomoću poslastičarskog vrećice  naneti na stegnutu tortu i dekorisati po želji.

Prijatno!


Nema komentara:

Objavi komentar