nedjelja, 15. listopada 2017.

Pohovane tikvice iz rerne lakši i jednostavniji način


Potrebno  :
 1 tikvica srednje veličine (vi možete i više, naravno…)
 2 jajeta
 3 vrhom pune kašike kisele pavlake
 brašno
 prezla
 so
 papir za pečenje
 ulje ili mast
Priprema:
Tikvice oljuštimo od kore i isečemo ih na kolutove nekih 4 – 5 mm debljine. Posolimo kolutiće i ostavimo ih malo tako da odstoje. Za to vreme, pripremimo 3 duboka tanjira. I onda…redom…u jedan razmutimo jaja uz dodatak kisele pavlake…tako da bude srednje gusto  , u drugi tanjir sipamo brašno (ili je to ipak prvi tanjir…) i u treći tanjir sipamo prezlu i susam.
Nakon što su tikvice malo odstojale tako posoljene, ocedimo ih od vode i pohujemo: uvaljamo sa obe strane u brašno, pa onda u jaja sa pavlakom i na krajuu prezlu ..
Kada smo sve upohovali, pripremimo tepsiju, tj. stavimo papir za pečenje u nju, poslažemo na isti pripremljene tikvice i malo prelijemo uljem. Ne treba mnogo ulja (ili masti), tek da predje preko svakog parčeta dok ih polivamo ili ako je mast, da stavimo po parče izmedju kolutova. I…to je to, stavimo ih na 200°C da se peku dok ne porumene. Kada su pečene, izvadimo ih na tanjir sa salvetom, kako bi upila i ono malo ulja .Sluziti ih možete uz bilo koje meso ili same  uz pavlaku kako volite .
Prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar