utorak, 24. listopada 2017.

Lignje na žaru i blitva za prilog -Super večera


Potrebno :
1 kg lignji
1 dl maslinovog ulja
4 režnja češnjaka
2 kašikice nasjeckanog peršuna
500 grama blitve
300 grama krompira
1 limun
1 mrkva 
so
biber

Priprema:
Lignje očistiti, oprati i posušiti.
Premazati ih maslinovim uljem i staviti na roštilj da se peku.
Povremeno okretati na roštilju dok ne dobiju onako zlatno-žutu boju.
Krompir isjeći na kockice ,mrkvu na krugove i blitvu očistiti pa skuhati u posoljenoj vodi.
Kuhani krompir, mrkvu i blitvu ocijediti.Blitvu tek tad isjeći .
Sitno nasjeckati češnjak i prešun.
Pomiješati češnjak, peršun, maslinovo ulje, biber i so.
Sve preliti izmiješanim začinima i služiti .

Uz ovu večeru ja prepečem  na žaru i kriške hljeba(ili neko pecivo)  premazane sasvim malo  maslinovim uljem ili smjesom kojom smo prelili lignje  .
Još neko dobro vino večera za 10 😉
Prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar