Potrebno :
Kora:
4 jajeta
4 kasike šećera
1 dl. ulja
10 g. cimeta
1 banana
1 prašak za pecivo
1 šolja (oko 250 ml.) mekog brašna
4 kasike šećera
1 dl. ulja
10 g. cimeta
1 banana
1 prašak za pecivo
1 šolja (oko 250 ml.) mekog brašna
Fil:
300 g. šećera
2 dl. slatke pavlake
150 g. maslaca ili margarina
200 g. šlaga u prahu
2,5 dl. mlijeka
2 dl. slatke pavlake
150 g. maslaca ili margarina
200 g. šlaga u prahu
2,5 dl. mlijeka
Dekoracija:
ribana čokolada
Priprema:
Rernu zagrijte na 190°C.
Pleh (oko 32X23cm,kao pola onog od rerne) obložite sa papirom za pečenje,podmažite sa par kapi ulja, i složite po dnu kolutove banane.
Jaja pjenasto umutite sa šećerom,dodajte cimet,ulje,brašno i prašak za pecivo. Sve promešajte,sipajte u pripremljeni pleh i pecite oko 15-tak min.(biskvit provjerite čačkalicom da li je pečen). Ohladite.
Prvo zagrijte slatku pavlaku da bude topla.
U srednju šerpu sipajte šećer i zagrijavajte na umjerenoj temperaturi dok se ne otopi i karamelizuje,malo sklonite na kraj šporeta i u karamelizovani šećer sipajte polako zagrijanu slatku pavlaku mješajuci svo vrijeme.
Vratite na šporet i nastavite sa kuhanjem mješajući dok karamel ne dobije potrebnu gustinu.
Sklonite sa šporeta i u mlak fil ne vruć dodajte margarin.i sve dobro promješajte.
Ostavite da se karamel ohladi.
Šlag u prahu umutite sa mlijekom dok se ne zgusne,pa dodajte polovinu ohladjenog karamela i sve dobro promješajte mikserom.
Pečenu koru odvojite od papira,pa vratite u pleh. Na koru nanesite kremu od karamela i šlaga, i premažite preostalim karamelom.Ukrasite narendanonom čokoladom
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar