Potrebno:
3 jajeta
350 gr šećera
1 kesica vanilin šećera
1 1/2 dcl ulja
2 1/2 dcl jogurta
12 kašika brašna
1 prašak za pecivo
100 gr mlevenog maka
2 kašike suvih groždjica
350 gr šećera
1 kesica vanilin šećera
1 1/2 dcl ulja
2 1/2 dcl jogurta
12 kašika brašna
1 prašak za pecivo
100 gr mlevenog maka
2 kašike suvih groždjica
Priprema:
3 jajeta umutimo sa 350 gr šećera i 1 kesicom vanilin šećera. Tome dodamo 1 ½ dcl ulja, 2 ½ dcl jogurta i mutimo dalje mikserom. Na kraju dodamo 12 kašika brašna na koje sipamo 1 prašak za pecivo i lagano dalje umutimo.
Namažemo tepsiju srednje veličine, stavimo na dno papir za pečenje i sipamo 2/3 mase. U preostalu masu dodamo 2 kašike suvog groždja koje smo prethodno natopili u vreloj vodi (vodu ocedimo) i 100gr maka.
Ovu masu šareno sipamo preko prvog dela mase i potom stavimo u lernu na 200°C nekih 20 minuta. Pre nego što završimo pečenje, proverimo testo tako što u sred sredine zabodemo čačkalicu koja treba da ostane suva ako je pečeno.
Pečeni kolač opsečemo i prevrnemo na dasku, kako bismo skinuli papir za pečenje, isečemo na kocke, štanglice ili slično, i pospemo po želji prah šećerom.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar