Potrebno
kora :
6 jaja
9 kašike šećera
6 kašike brašna
9 kašike mljevenih oraha
prašak za pecivo
6 jaja
9 kašike šećera
6 kašike brašna
9 kašike mljevenih oraha
prašak za pecivo
Krema:
7 dl mlijeka
1 puding od vanilije
2 - 3 kašike brašna
20 dag šećera
25 dag margarina
bananice po želji
7 dl mlijeka
1 puding od vanilije
2 - 3 kašike brašna
20 dag šećera
25 dag margarina
bananice po želji
Čokoladna glazura :
10 dag čokolade za kuhanje
pola šoljice ulja
10 dag čokolade za kuhanje
pola šoljice ulja
Priprema kore: Bjelanjke umutiti sa šećerom. Dodavati jedan po jedan žumanjak, te brašno, mljevene orahe i malo praška za pecivo. Ispeći koru i ohlađenu uzdužno prerezati.
Priprema kreme: Skuhati puding i brašno u mlijeku. U ohlađen dodati margarin pjenasto umućen sa šećerom.
Priprema glazure: Čokoladu i ulje rastopiti na pari.
Postupak: Polovicu pečenog biskvita premazati polovicom kreme i na nju složiti bananice. Premazati preostalom kremom i pokriti drugom polovicom kore. Cijeli kolač premazati čokoladnom glazurom.
Nema komentara:
Objavi komentar