petak, 6. listopada 2017.

Hurmašice koje se tope u ustima s punjenjem od čokolade i oraha


Potrebno:
Smjesa(tijesto):
250 gr putera
 1 kašika milerama
1 žumance
brašno po potrebi
Punjenje:
100 gr čokolade
200 gr oraha
1 kašika mlijeka
Vagda:
4 šolje šećera
3 šolje vode
 1 limun sok
Priprema:
Puter sobne temperature dobro umutiti mikserom.
Dodajte mileram, žumance i brašna koliko je potrebno da oblikujete tijesto za hurmašice.
Orahe sameljite i pomiješajte sa topljenom čokoladom i mlijekom.
Rukama odvajajte tijesto i sredinu punite smjesom od čokolade i oraha.
Oblikujte hurmašice i poredajte u tepsiju.
Pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni dok ne porumene.
Za vagdu otopite šećer sa vodom i kuhajte dok se ne zgusne.
Stavite sok od limuna.
Vruće hurmašice prelijte vrućom vagdom i ostavite da upije.

Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar